Uitzending
De Taalmeester - Acteurs

Acteurs

De Taalmeester

26-8-2009

| 1636 x bekeken | 0 reacties
6
In de tweede aflevering van De Taalmeester nemen drie acteurs de handschoen op. Ze zijn beroepsmatig gewend om lappen tekst uit hun hoofd te leren, maar pikken ze daarbij en passant ook de juiste spelling op? We zullen zien wie van deze acterende heren de hoofdrol voor zich opeist.

Gerard Cox
Gerard Cox kan bogen op een lange carričre in het theater en op televisie. Hij acteerde en zong in verschillende musicals en stond ook op de planken als cabaretier. Daarnaast schrijft hij nog altijd liedjes, sketches en columns. Hij speelde de norse buschauffeur Jaap Kooiman in de serie Toen was geluk heel gewoon, waarvoor hij ook de scripts schreef. Met zijn optreden in dit programma heeft hij diverse vergeten uitdrukkingen weer populair gemaakt, waaronder “Hij is voor zijn roodkoperen”, “Ken je bek niet verder open?” en “Hij is fijn”. Gerard Cox spreekt naast diverse moderne talen ook vloeiend plat Rotterdams.

Bas Muijs
Bas Muijs speelde zeven seizoenen lang een rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. In die jaren heeft hij zoveel regels tekst uitgesproken dat je er de afstand Meerdijk-Aalsmeer meer dan negen keer mee kunt overbruggen. Bas speelde ook in de serie Costa! en schittert momenteel als een van de mannen in Voetbalvrouwen. Daarnaast struint hij samen met enkele kompanen de theaters af met een geweldige muzikale show onder de geweldige naam Geweldige Noten.

Mimoun Oaďssa
Na zijn afstuderen aan de Toneelschool sleepte Mimoun al snel een baan in de wacht als lid van de prestigieuze Toneelgroep Amsterdam. Niet lang hierna was hij een van de initiatiefnemers van de succesvolle film en televisieserie Shouf Shouf Habibi. Ook is hij betrokken geweest bij de oprichting van de Acteerschool Rotterdam. Zelf bezocht Mimoun als kind de Herman Heijermansschool in Amstelveen. Zijn deelname aan De Taalmeester geschiedt dan ook onder het motto “Op hoop van zegen!”.

Deze uitzending van het programma De Taalmeester met de titel Acteurs is uitgezonden op woensdag 26 augustus door Teleac. Te gast waren Bas Muijs, Gerard Cox en Mimoun Oaissa. De presentatie was in handen van Marit van Bohemen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie