Uitzending
De Taalmeester - Dj's

Dj's

De Taalmeester

21-10-2009

| 1678 x bekeken | 0 reacties
6
In deze aflevering drie goedgebekte radio-dj’s. Ze hebben altijd wel een praatje bij een plaatje, maar gaan ze voor De Taalmeester ook tot aan het gaatje?

Frits Spits
Frits Spits heeft de beste papieren om deze aflevering op zijn naam te schrijven: hij studeerde Nederlands en gaf jarenlang les in deze prachtige taal. Zijn afstudeerscriptie had als onderwerp de tekstpatronen in Nederlandstalige hits. Als radiomaker in dienst van de NOS verwierf Frits grote bekendheid met De Avondspits. In de verschillende rubrieken die dit programma rijk was spreidde hij met graagte zijn gevoel voor humor en taal tentoon. Tegenwoordig presenteert Frits voor de KRO de programma’s Tijd voor Twee en De Strepen van Spits. We zullen zien of hij op taalgebied inderdaad ook een streepje voor heeft op zijn collega’s.

Henk Westbroek
Henk Westbroek is van opleiding socioloog, en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat hij tegenwoordig kroegbaas is. Zijn populariteit bij het grote publiek heeft Henk te danken aan radioprogramma’s als Denk aan Henk en Vara’s Vuurwerk. Met zijn unieke, slepende stemgeluid behoort hij tot de meest geïmiteerde Nederlanders. Hij schreef liedteksten voor uiteenlopende artiesten als Herman van Veen en René Froger. Als immer mondige burger maakte hij in de plaatselijke politiek furore met de partij Leefbaar Utrecht. Of Henks kennis van het Nederlands ook een beetje leefbaar is merken we in deze aflevering van De Taalmeester.

Lindo Duvall
Lindo Duvall is de jonge hond van het gezelschap. Hij maakte carrière bij verschillende radiostations voor hij bij Radio 538 terechtkwam. Voor die zender presenteert hij nu vier dagen per week een populaire middagshow. Lindo’s muziek is niet alleen op de radio te horen, in de clubscene is hij ook geen onbekende. Daar draait hij zijn dansbare platen onder de dj-naam Dirty Duke. Het is voor zijn medekandidaten niet te hopen dat hij het taalspelletje ook zo smerig speelt.

Deze uitzending van het programma De Taalmeester met de titel Dj's is uitgezonden op woensdag 21 oktober door Teleac. Te gast waren Frits Spits, Henk Westbroek en Lindo Duvall. De presentatie was in handen van Marit van Bohemen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie