Uitzending
De Taalmeester - Oud-Lingopresentatoren

Oud-Lingopresentatoren

De Taalmeester

2-9-2009

| 2538 x bekeken | 2 reacties
6
De derde aflevering van De Taalmeester is het toneel van een unieke televisiereünie: drie oud-presentatoren van Lingo nemen het tegen elkaar op. Wie van deze drie is de gouden bal?

Robert ten Brink
Robert ten Brink was de allereerste presentator van het spel met de vijfletterwoorden. Hij was al ervaren in het spelen met getallen en woorden, want daarvoor had hij al Cijfers en Letters gepresenteerd. Later maakte Robert naam met de presentatie van All you need is love en Weekend Miljonairs. Ter herinnering aan zijn periode als Lingo-presentator heeft hij precies vijf dochters.

François Boulangé
François Boulangé lijkt een streepje voor te hebben op de andere kandidaten: hij is afgestudeerd in de Nederlandse taal- en letterkunde. Na zijn studie had hij diverse baantjes voordat hij in de televisiewereld terechtkwam. Hij was betrokken bij het opstarten van Lingo en bleek later de ideale kandidaat om Robert ten Brink op te volgen als presentator. Met meer dan 2000 afleveringen op zijn palmares is François voor velen nog steeds de enige echte Mister Lingo. Het verhaal dat hij eigenlijk Frans Bakker zou heten is er een in de categorie ‘broodje aap’, een exotisch gerecht waar François trouwens wel pap van lust.

Nance
Toen Lingo in 2000 verhuisde van de VARA naar de TROS nam Nance Coolen het presentatiestokje over. Zij had daarvoor al bekendheid vergaard met een carrière als zangeres, zowel solo als in het dansorkest Twenty 4 Seven. Na haar overstap naar televisie mocht Nance aan de slag met bekende Nederlanders in het spelletje Rappatongo. Hierna ging ze Lingo presenteren, gedurende welke periode Prins Bernhard een van haar meest uitgesproken fans werd. Na vijf jaar Lingo hing Nance de ballen aan de wilgen en stapte ze over naar SBS6. Bij die zender is ze nu een van de vaste gezichten en stemmen in programma’s als Popstars en Domino Day.

Deze uitzending van het programma De Taalmeester met de titel Oud-Lingopresentatoren is uitgezonden op woensdag 2 september door Teleac. Te gast waren Robert ten Brink, Nance Coolen en François Boulangé. De presentatie was in handen van Marit van Bohemen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie