Uitzending
De Halve Maan - 1-3-2013

1-3-2013

De Halve Maan

1068 x bekeken | 0 reacties
6
Afgelopen zondag was een aflevering te zien van de serie Onbevoegd Gezag. Een programma waarin burgers proberen om een steentje bij te dragen in hun buurt. Niet altijd met succes, bleek tijdens de uitzending. Buurtbewoner Mehmet Şahin ging in zijn eigen achterstandswijk Broek in gesprek met Turkse jongeren naar aanleiding van het dagboek van Anne Frank. De antisemitische reacties van de jongeren zorgden voor commotie in diverse media. Bij De Halve Maan gaan wetenschapper Mehmet Şahin en directeur van de Anne Frank Stichting Ronald Leopold met elkaar in gesprek over de vraag ‘Hoe nu verder?’.

Abdelkader Benali komt met een roman over Badr Hari. Het boek met als titel ‘Bad Boy’ gaat over de ondergang van een kickbokser en verschijnt in augustus. Benali vertelt waarom het fenomeen Badr Hari hem inspireerde tot het schrijven van zijn nieuwe boek en hoe de verhaallijn tot stand is gekomen. ‘Badr is de anti-held’, aldus Benali. Ook start aankomende zondag een nieuw seizoen van de serie Benali Boekt met als eerste hoofdpersoon Renate Dorrestein.

Het is de week van de Waanzin bij de NTR. Daarom besteden we aandacht aan psychiatrische stoornissen onder Surinaamse Nederlanders. Uit onderzoek blijkt dat Suirnaamser de meeste psychiatrische stoornissen melden. Bij ons aan tafel de onderzoeker Joop de Jong, hoogleraar culturele en internationale psychiatrie en Juanita Slengard vertrouwenspersoon.

In onze rubriek 'de Column van de week' draagt misdaadverslaggever Peter R. de Vries zijn column voor

Deze uitzending van het programma De Halve Maan is uitgezonden op vrijdag 1 maart door NTR. Te gast waren Abdelkader Benali en Peter R. de Vries. De presentatie was in handen van Aad van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie