Uitzending
Buitenhof - Frans Bauduin, de vakbeweging & Ben Bot

Frans Bauduin, de vakbeweging & Ben Bot

Buitenhof

14-10-2012

| 1454 x bekeken | 0 reacties
3
De beroemdste strafrechter van Nederland
Moet een rechter het debat met de samenleving aangaan over strenger straffen en het recht op wraak? Of houdt diens taak op zodra het vonnis is uitgesproken? Zondag in Buitenhof rechter Frans Bauduin. Afgelopen vrijdag nam hij als vicepresident afscheid van de Amsterdamse rechtbank. Daarmee zwaait een van de meest ervaren strafrechters van Nederland af. Tijdens zijn carrière zat Bauduin opzienbarende zaken voor, zoals de processen tegen Volkert van der G. en Robert M en de zaak Ahold. Ook was hij voorzitter van de eerste wrakingskamer in het proces tegen Geert Wilders.

De vakbeweging en de formatie
Deze week nam de vakbeweging een paar belangrijke beslissingen over de eigen toekomst, zonder uit elkaar te vallen. Ondertussen gaat in Den Haag de formatie door, dus kunnen de vakbonden het zich niet permitteren om alleen navel te staren. In Buitenhof voorzitter Ton Heerts van FNV/de nieuwe vakbeweging.

Buitenlands beleid onder druk
De positie van Nederland in Brussel moet steviger zeggen topambtenaren in een brief aan de formateurs. Ben Bot was behalve minister van buitenlandse zaken ook Permanent Vertegenwoordiger bij de Europese Unie. Hij geldt in Den Haag nog altijd als een van de meest gezaghebbende opinieleiders. Zijn ideeën over het hoe anders moet.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Frans Bauduin, de vakbeweging & Ben Bot is uitgezonden op zondag 14 oktober door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Ben Bot en Ton Heerts.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie