Uitzending
Buitenhof - 16-9-2012

16-9-2012

Buitenhof

1395 x bekeken | 0 reacties
5
Carolien Gehrels en het Stedelijk Museum
Negen jaar is het Stedelijk Museum gesloten geweest. Volgende week zaterdag gaan de deuren weer open. Met een nieuwe vleugel die bekend staat als ‘de Badkuip’ en een kelder zo groot als een metrostation van de Noord/Zuidlijn. Er ging veel tijd verloren. En ook de kosten rezen de pan de uit. Heeft Amsterdam na de Stopera en de Noord Zuidlijn opnieuw te maken met een bouwproject dat volledig uit de hand is gelopen?Daarover de Amsterdamse PvdA-wethouder Carolien Gehrels (Kunst en Cultuur). Zij was bij sloop, de eerste steen en nu bij de opening.

De grote winnaars
De daverende winst die VVD en PvdA bij de verkiezingen behaalden, dwingt beide partijen tot samenwerking. De roep om een middenkabinet is groot, maar hoe problematisch is dat? Veel kiezers lijken juist op PvdA of VVD te hebben gestemd om de andere partij van de macht te houden. En: in hoeverre zijn VVD en PvdA eigenlijk nog wel ‘middenpartijen’? In Buitenhof een analyse van Pieter Winsemius (oud-minister VVD) en Paul Depla (PvdA, burgemeester Heerlen).

Schuim en As
‘Het gevoel van zoeken was weer over mij…’, schreef de literaire nomade Jan Slauerhoff. Geïnspireerd door zijn kleurrijke reisverhalen gaat ook Buitenhof op zoek: vanaf zondag 16 september presenteren wij met trots de nieuwe rubriek Schuim en As.
Aandacht voor het actuele nieuws uit het buitenland staat centraal. Welke opmerkelijke of nog onopgemerkte gebeurtenissen zijn er dit weekend in Rusland, de VS of China? In hoeverre raakt dit ons of zou dit ons moeten raken? Afwisselend zullen vier eigenzinnige en bijzondere gasten de kijker aan de hand nemen langs de grote wereld overzee, ver voorbij onze dijken.
Het vaste panel van Schuim en As bestaat uit Wim Pijbes, Petra Stienen, Bas Jacobs en Barbara Oomen.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 16 september door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Bas Jacobs, Carolien Gehrels, Paul Depla, Petra Stienen, Pieter Winsemius en Wim Pijbes.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie