Uitzending
Buitenhof - De rellen van Haren, de Advocatuur, het ESM & Schuim en As

De rellen van Haren, de Advocatuur, het ESM & Schuim en As

Buitenhof

23-9-2012

| 1614 x bekeken | 1 reacties
7
Project X Haren
De rellen in Haren en de rol van de social media.Socioloog llias El Hadioui over wat de jongeren vrijdagavond bewoog. En Marco Zannoni directeur van het COT en ook de man die de rellen in Hoek van Holland heeft onderzocht.

De balie onder vuur
De ethiek in de advocatuur staat ter discussie. Als het aan de Amsterdamse deken Germ Kemper ligt dan mag de bekende strafpleiter Bram Moszkowicz een half jaar zijn beroep niet uitoefenen. Aan tafel de Amsterdamse Deken Kemper en de rechtsfilosoof Hendrik Kaptein, auteur van het boek Kwade zaken? De moraal van het juridisch beroep. Centraal staat de vraag: hoe slecht is deze affaire voor het imago van de advocatuur?

Miljarden zonder toezicht?
Er is meer aandacht nodig voor de risico’s die de overheid financieel loopt in Europa, door noodfondsen zoals het ESM. Dat bepleit de Algemene Rekenkamer in een brief aan de informateurs Kamp en Bos. Aan Kees Vendrik, lid van de Algemene Rekenkamer, de vraag hoe goed toezicht en controle op de miljarden aan Nederlandse leningen en garanties dan eigenlijk geregeld zijn.

Schuim en As
Buitenhof presenteert een nieuwe rubriek met daarin speciaal aandacht voor het buitenlandse nieuws. Welke opmerkelijke of nog onopgemerkte zaken buiten Nederland verdienen onze aandacht? Vandaag met Barbara Oomen, dean van de Roosevelt Academy in Middelburg.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel De rellen van Haren, de Advocatuur, het ESM & Schuim en As is uitgezonden op zondag 23 september door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Hendrik Kaptein en Kees Vendrik.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie