Uitzending
Buitenhof - Amitav Ghosh, Louise Fresco vs Marianne Thieme & Schuim en As

Amitav Ghosh, Louise Fresco vs Marianne Thieme & Schuim en As

Buitenhof

7-10-2012

| 1489 x bekeken | 0 reacties
7
Een blik van buitenaf
Amitav Ghosh is een van de bekendste hedendaagse auteurs uit India. De koloniale geschiedenis van Europa en haar invloed op AziŽ, is een van de centrale themaís in zijn werk.Op uitnodiging van de European Cultural Foundation is hij enkele dagen in Nederland en is hij zondag exclusief te gast in Buitenhof. Hoe kijkt deze vooraanstaande Indiase intellectueel aan tegen de crisis in Europa? En wat moet en kan de rol van het oude continent in de globaliserende wereld zijn?

Fresco versus Thieme
Negen miljard mensen telt de aarde in 2050. Is het de megaplofkip in de megastal die hen moet gaan voeden? Of hebben wij geen andere keuze dan nu ons eetpatroon aanpassen om de planeet van uitputting te behoeden? Louise Fresco, hoogleraar duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Amsterdam en auteur van het boek 'Hamburgers in het Paradijs'. Gaat voor het eerst in debat met Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer.

Schuim en As
De nieuwe rubriek met daarin speciaal aandacht voor het buitenlandse nieuws. Wat gebeurt er voorbij Zevenaar? Welke opmerkelijke of nog onopgemerkte zaken buiten Nederland verdienen onze aandacht? In Schuim en As wisselen vier bijzondere en eigenzinnige gasten elkaar wekelijks af. Deze zondag met Barbara Oomen, decaan van het University College Roosevelt Academy.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Amitav Ghosh, Louise Fresco vs Marianne Thieme & Schuim en As is uitgezonden op zondag 7 oktober door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Louise Fresco en Marianne Thieme.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie