Uitzending
Buitenhof - 7-9-2014

7-9-2014

Buitenhof

1216 x bekeken | 0 reacties
5
Huizen in de ban van de jihadisten
Opeens werd Fons Hertog, burgemeester van het rustige Gooise stadje Huizen, naar Den Haag geroepen. Overleg met de minister. En toen zat hij ook nog aan tafel met het hoofd van de AIVD en de nationale terrorisme bestrijder.Er woonden Jihadisten in zijn gemeente. In Buitenhof vertelt de burgemeester over gezinnen die met onmiddellijke ingang naar het kalifaat willen verhuizen. Een exclusief gesprek over zijn aanpak.

Energie-akkoord mislukt?
Het is een jaar geleden gesloten en moet dé oplossing zijn voor het zwabberende Nederlandse energiebeleid: het Energieakkoord. De hele polder deed mee: grote bedrijven, milieuorganisaties, vakbonden en overheid. Belangrijkste doelstelling: 14% duurzame energie in 2020. Maar er zijn sterke aanwijzingen dat dit niet gaat lukken. Wat gaat er mis? Een discussie met Tjerk Wagenaar (directeur van Natuur en Milieu en één van de belangrijkste onderhandelaars van het Energieakkoord) en Jan Rotmans (hoogleraar Duurzaamheid en Transities).

De angst van de Baltische staten voor de Russen
Afgelopen week bezocht President Obama Estland. Dat deed hij niet voor niets. De Baltische landen hebben net als Oekraïne grote Russische minderheden. Ze zijn bang dat Poetin onrust gaat stoken in hun landen. Is hun vrees terecht? Daarover Jan Brokken, auteur van het boek Baltische Zielen.

Presentatie: Pieter Jan Hagens

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens. Deze uitzending van het programma Buitenhof werd uitgezonden op zondag 7 september door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!