Uitzending
Buitenhof - Henk Kamp, Marokko & Betere Zorg

Henk Kamp, Marokko & Betere Zorg

Buitenhof

12-10-2014

| 1560 x bekeken | 0 reacties
5
Minister Henk Kamp
Het IMF kwam deze week met een stevige waarschuwing. Het gaat slecht met de wereldeconomie en dat komt door Europa. Zelfs de Duitse economie verkeert nu in zwaar weer. Wat betekent dat voor Nederland? In Buitenhof een gesprek met Henk Kamp, de minister van Economische Zaken.

Uitkeringsstop voor Nederlandse Marokkanen
Vanaf 1 januari 2016 stopt de export van uitkeringen naar Marokko. Dat maakte minister Asscher (PvdA) vrijdag bekend. Wat betekent dit voor de Nederlandse Marokkanen die in Marokko wonen? En heeft deze stap nog invloed op de relatie tussen Nederland en Marokko. Een debat tussen initiatiefneemster Anoushka Schut ( VVD Tweede Kamerlid) en Farid Azarkan van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders.

Betere zorg voor hetzelfde geld
Een van de grote problemen van deze tijd zijn de veel te hoge kosten van de gezondheidszorg. Professor Guus Schrijvers- gezondheidseconoom - schreef een fascinerend boek over hoe bij gelijkblijvend budget er betere gezondheidszorg kan worden geboden.

Ook al stijgt bijvoorbeeld het aantal kankerpatiŽnten per jaar met vier procent en vergrijst de bevolking toch is het mogelijk om de kwaliteit van de gezondheidszorg aanzienlijk te verbeteren. Hij introduceert daarvoor het zogenaamde ` cappuccinomodel' . Zijn boek verschijnt komende week.

In deze uitzending van Buitenhof waren Henk Kamp en Farid Azarkan te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Henk Kamp, Marokko & Betere Zorg werd uitgezonden op zondag 12 oktober door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie