Uitzending
Buitenhof - Nederlandse Jihadisten, Poetin & Regionaal Nationalisme

Nederlandse Jihadisten, Poetin & Regionaal Nationalisme

Buitenhof

24-8-2014

| 1322 x bekeken | 0 reacties
4
Alexander Pechtold
De moordenaar van James Foley is een Brit. Ook in Nederland zijn er jongeren die begrip tonen voor de gruweldaden van Islamitische Staat. Hoe gevaarlijk is dat? En hoe effectief is de aanpak van Nederlandse jihadisten? In Buitenhof een gesprek met D66-leider Alexander Pechtold.

Jeroen van der Veer
Hoe verstandig is de koers van het westen tegenover Vladimir Poetin? Jeroen van der Veer jarenlang CEO van Shell ontmoette de Russische president vele malen. Een gesprek over de relatie met Rusland en het nut van sancties.

Schotland en CataloniŽ
Het wordt een spannende herfst voor Spanje en Groot BrittanniŽ. Op 18 september spreken inwoners van Schotland zich uit over onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. En ook CataloniŽ houdt op 9 november een officieuze volksraadpleging over afsplitsing van Spanje. Zeer tegen de zin van de Spaanse regering. Waar komt de drang naar onafhankelijkheid vandaan? Aan tafel twee historici: de Schotse Sara Sheridan en de Catalaan Joan Esculies.

In deze uitzending van Buitenhof waren Jeroen van der Veer en Alexander Pechtold te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Nederlandse Jihadisten, Poetin & Regionaal Nationalisme werd uitgezonden op zondag 24 augustus door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie