Uitzending
Buitenhof - Pieter Gerbrandy, Jongerenpolitiek & de Koning

Pieter Gerbrandy, Jongerenpolitiek & de Koning

Buitenhof

5-10-2014

| 1223 x bekeken | 0 reacties
5
De Koning
Het imago van Koning Willem-Alexander lijkt een deuk te krijgen door het groot aantal verbouwingen aan de koninklijke paleizen. Deze week werd bekend dat in de achtertuin van de koning een noodgebouw als werkpaleis wordt neergezet ter waarde van 400.000 euro. Reden: het werkpaleis Noordeinde zit vol personeel. Eerder kwam aan het licht dat de bouwactiviteiten rond de drie woon en werkpaleizen duurder en omvangrijker werden dan van te voren gepland. De Tweede Kamer stelde daarover al een lijst met kritische vragen op. Dinsdag praat de premier met de Tweede Kamer over de begroting van het Koninklijk Huis .Over het imago van de koning, de rol van premier Rutte en het parlement schrijver en koningshuiskenner Daniela Hooghiemstra en hoogleraar staatsrecht Wim Voermans.

Vreeman versus Bregman
Deze week was er opnieuw kritiek op de koers van de PvdA. Deze keer uit Friesland. Jongeren voelen zich niet meer aangesproken door de sociaaldemocratie. Niet alleen de PvdA heeft daar last van, maar ook de andere traditionele partijen. Hoe komt dat? In Buitenhof een debat met voormalig PvdA-partijvoorzitter Ruud Vreeman en de jonge denker Rutger Bregman.

Cees Fasseur over Gerbrandy
Maandag neemt premier Rutte het eerste exemplaar van de lang verwachte biografie over Pieter Sjoerds Gerbrandy, minister-president tijdens de Tweede Wereldoorlog. In ontvangst. Biograaf Cees Fasseur vertelt over het leven van een standvastig man, die veel sterke eigenschappen had, behalve die van een premier. Toch is hij als een icoon van het verzet de geschiedenis in gegaan. In Buitenhof een gesprek.

In deze uitzending van Buitenhof waren Cees Fasseur, Daniela Hooghiemstra en Ruud Vreeman te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Pieter Gerbrandy, Jongerenpolitiek & de Koning werd uitgezonden op zondag 5 oktober door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie