Uitzending
Buitenhof - De Wooncorporatie, Oekraïne & Het SCP

De Wooncorporatie, Oekraïne & Het SCP

Buitenhof

1-6-2014

| 1600 x bekeken | 1 reacties
7
Start verhoren enquêtecommissie woningcorporaties
Wooncorporatie Vestia leed een miljardenverlies met rentecontracten op de financiële markten. De financiële problemen bij Vestia waren de aanleiding tot het instellen van een parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties. Vestia is slechts een van de talrijke voorbeelden van mismanagement, fraude en zelfverrijking in die sector. Komende week starten de openbare verhoren. In Buitenhof een gesprek met senator Adri Duivesteijn (PvdA). Als voormalig wethouder in Den Haag en Almere, als Tweede Kamerlid in de jaren negentig en nu als lid van de Eerste Kamer is hij zowel medeverantwoordelijk als belangrijk criticus van het huidige woonbeleid.

Adriaan Jacobovits de Szeged
Oud ambassadeur en Ruslandkenner Adriaan Jacobovits de Szeged reisde de afgelopen weken naar Moldavië en Rusland om zijn licht op de steken of en hoe de nieuwe ontwikkelingen in Oekraïne zijn weerslag vinden in de samenleving daar. Een persoonlijk verslag aan de hand van gesprekken met politici, zakenmensen en vrienden.

Kim Putters directeur van SCP
Kim Putters is sinds een jaar directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Afgelopen week presenteerde het SCP een kritisch rapport over het overhevelen van taken van rijk naar gemeenten. Is de gemeentelijke overheid in staat al haar burgers voldoende te helpen, of dreigt een grote groep burgers de dupe te worden van de participatiesamenleving.

In deze uitzending van Buitenhof waren Adri Duivesteijn en Kim Putters te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel De Wooncorporatie, Oekraïne & Het SCP werd uitgezonden op zondag 1 juni door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie