Uitzending
Buitenhof - Coalitie Amsterdam, Emile Roemer & onze belastingen

Coalitie Amsterdam, Emile Roemer & onze belastingen

Buitenhof

15-6-2014

| 1324 x bekeken | 0 reacties
4
De grote belofte
De politiek leider van D66 Amsterdam Jan Paternotte heeft 3 maanden onderhandeld om een nieuw college te vormen. Na een mislukt avontuur met GroenLinks sloot hij deze week een akkoord met VVD en SP. Is deze coalitie nieuwe politiek die naar meer smaakt of slechts een gelegenheidscoalitie?

De lange mars van Emile Roemer
Op de achtergrond adviseerde SP-voorman Emile Roemer zijn Amsterdamse partijgenoten bij de coalitieonderhandelingen met VVD en D66. Euforisch zijn de socialisten omdat ze nu voor het eerst mee besturen in de hoofdstad van het land. Maar wat zijn de risicoís van samenwerking met de liberalen?

Vermeend versus Omtzigt
De hervorming van de belastingen zet de samenwerking binnen de coalitie onder grote druk. Het belastingplan van staatssecretaris Wiebes is opnieuw uitgesteld en over de zomer heen getild. Waarom is het zo moeilijk en wat zijn de politieke valkuilen. Een debat tussen oud-staatssecretaris van FinanciŽn Willem Vermeend en CDA-kamerlid Pieter Omtzigt.

In deze uitzending van Buitenhof waren Emile Roemer, Jan Paternotte, Pieter Omtzigt en Willem Vermeend te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Coalitie Amsterdam, Emile Roemer & onze belastingen werd uitgezonden op zondag 15 juni door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie