Uitzending
Brandpunt - 7-11-2010

7-11-2010

Brandpunt

1472 x bekeken | 0 reacties
6
De macht van Youp
Youp van 't Hek staat avond aan avond in een uitverkocht Carré. De rest van de tijd is hij druk met zijn gevecht tegen helpdesks, zoals die van telefoonbedrijf T-Mobile. De man die ooit het biermerk Buckler en plooirokken de nek omdraaide door zijn harde grappen, heeft in T-Mobile een nieuw doelwit gevonden voor zijn continue ongenoegen over het Nederland van vandaag. KRO Brandpunt wacht Van ’t Hek op na de voorstelling en praat met hem over de transformatie van cabaretier naar Nationale ombudsman.

Een probleem van formaat
Kinderen in Nederland blijven maar dikker worden. Nieuwe cijfers laten zien dat inmiddels 12000 kinderen in ons land levensgevaarlijk dik zijn. Wie als kind veel te zwaar is, heeft een probleem, want je komt er op latere leeftijd nauwelijks meer vanaf. Als ouders niet goed opletten, zijn kinderen veroordeeld tot een levenslang gevecht tegen de kilo's. KRO Brandpunt volgt twee meisjes, Linda en Tamiera, bij hun strijd tegen de kilo’s.

Het hiernamaals van Nederland
Harry Mulisch rust vanaf zaterdag op Zorgvlied, dodenstad aan de Amstel. Wie hier ronddwaalt, dwaalt door ons collectieve geheugen. Van Oscar Carré tot Annie M.G. Schmidt, van Herman Heijermans tot Harry Mulisch. Een hiernamaals vol met onsterfelijke beroemdheden. Samen met met acteur en regisseur Jeroen Krabbé bezoekt KRO Brandpunt de Amsterdamse begraafplaats. Krabbé verfilmde Mulisch' meesterwerk De Ontdekking van de Hemel en was bevriend met de schrijver. Zelf hoopt hij ooit ook zijn laatste rustplaats op Zorgvlied te vinden.

Deze uitzending van het programma Brandpunt is uitgezonden op zondag 7 november door de KRO. Te gast waren Jeroen Krabbé en Youp van 't Hek. De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Fons de Poel, Sven Kockelmann en Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie