Uitzending
Brandpunt - 31-10-2010

31-10-2010

Brandpunt

1490 x bekeken | 0 reacties
7
Je geld of je leven
Een Nederlandse hulpverlener is deze week ontvoerd in Afghanistan. Hoe overleef je in een dergelijke situatie? Wie vechten er voor zijn leven en wat zijn zijn kansen? KRO Brandpunt sprak met lotgenoten van onze ontvoerde landgenoot.
De Italiaanse journalist Daniele Mastrogiacomo werd drie jaar geleden ontvoerd door de Taliban. Zijn twee Afghaanse begeleiders werden onthoofd, Mastrogiacomo ontkwam ternauwernood. Jan Meertens werd in de jaren tachtig in Colombia ontvoerd en zat acht maanden gevangen.
Nu traint hij ontwikkelingswerkers zich te wapenen tegen kidnappers. Over hoe het is als je geblinddoekt in een tent zit, ver van huis met een geweer op je hoofd gericht en de keuze is : je geld of je leven.

Thrillseeker in de polder
Al wekenlang is zijn film Sint inzet van een nationaal dispuut: mag je van de goedheiligman een moordenaar maken? Regisseur Dick Maas vindt van wel. Hij trakteert het Nederlandse publiek nu al jaren op horrorfilms: de Lift, Amsterdamned en nu Sint .
Duizelingwekkende vaart, duivelse montage, helse geluidsovergangen. Het is van dik hout, maar wel het dik hout van een vakman. KRO Brandpunt volgde Dick Maas bij de montage van Sint. Huub Stapel en Olga Zuiderhoek schetsen een portret van deze regisseur: een thrillseeker in de polder.

Deze uitzending van het programma Brandpunt is uitgezonden op zondag 31 oktober door de KRO. Te gast waren Huub Stapel, Olga Zuiderhoek en Dick Maas. De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Fons de Poel, Sven Kockelmann en Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie