Uitzending
Brandpunt - 24-10-2010

24-10-2010

Brandpunt

1685 x bekeken | 0 reacties
6
Op zoek naar DNA van Adolf Hitler
Een beetje speeksel, een sigarettenpeukje en een smerig servetje. KRO Brandpunt reconstrueert de zoektocht van een Belgische journalist naar het DNA van Hitler.

Genetisch materiaal
In Oostenrijk en de Verenigde Staten stuitte hij door ijver en toeval op genetisch materiaal van verwanten van de Duitse dictator. De conclusie: Adolf Hitler was van alles, behalve een arir.

De missie van Willemijn
En verder in KRO Brandpunt Willemijn Verloop van War Child. Zij bewijst al 15 jaar dat ontwikkelingshulp wel degelijk werkt. Uit een deze week verschenen onderzoek blijkt dat het draagvlak voor ontwikkelingshulp steeds verder afkalft. Het maakt toch allemaal niets uit, is het gevoel.

De binnenlanden van Sierra Leone
Bij Willemijn Verloop moet je met dat cynisme niet aankomen. Verslaggever Aart Zeeman trekt met haar mee naar de binnenlanden van Sierra Leone. Naar het slagveld van de voormalige kindsoldaten. De missie van een inspirerende pitbull.
Delen

Deze uitzending van het programma Brandpunt is uitgezonden op zondag 24 oktober door de KRO. Te gast was Willemijn Verloop. De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Fons de Poel, Sven Kockelmann en Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie