Uitzending
Brandpunt - 3-10-2010

3-10-2010

Brandpunt

1523 x bekeken | 0 reacties
6
Wie krijgt Curaçao?
WouterCorruptie, racisme en armoede. Onafhankelijkheidsstrijders en een Zuid Amerikaanse dictator. Op 10 oktober wordt Curaçao een zelfstandig land binnen het Nederlandse koninkrijk. Het Caribische eiland moet dan op eigen benen staan. Maar kan het die zelfstandigheid aan? Wouter Kurpershoek reisde naar Curaçao, een eiland verscheurd door een enorme kloof tussen arm en rijk, oplopende spanningen tussen wit en zwart en de haat tegen de Nederlandse kolonisator. Ondertussen ligt de Venezolaanse president Chavez op de loer om het eiland bij zijn socialistische heilstaat te voegen.

Binnen zonder kloppen
dat-mensen-zo-kunnen-levenGeweld op straat. Problemen in de wijk. De overheid staat erbij en kijkt er naar. Ze doen er niks aan. En zo wordt ‘t steeds onveiliger in Nederland. Het wordt zo makkelijk geroepen. Maar is het ook zo? Hoe bang moeten we zijn? Er zijn gemeenten die wel wat doen en keihard ingrijpen. Verslaggever Aart Zeeman in het kielzog van speciale interventie teams in Zuid- Limburg. Zij mogen met vergaande middelen overlast tot achter de voordeur aanpakken.

De hoogmis van Verhagen
De-hoogmis-van-verhagenPolitieke geschiedenis wordt doorgaans geschreven in achterafzaaltjes. Maar zaterdag is de Rijnhal in Arnhem het decor van een partij in verwarring. De partij die zo lang de bestuurlijke ruggengraat van het land vormde. 4500 mensen worden verwacht: de mannen en vrouwen die de ziel van het CDA vormen. Opstandigheid zit niet heel erg in hun natuur. Nu moeten ze kiezen. Gaan we met Maxime mee of niet?
Delen

Deze uitzending van het programma Brandpunt is uitgezonden op zondag 3 oktober door de KRO. De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Fons de Poel, Sven Kockelmann en Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie