Uitzending
Brandpunt - 28-11-2010

28-11-2010

Brandpunt

1109 x bekeken | 0 reacties
6
Zorgen voor de zorg
Het is een van de grote menselijke tragedies van deze tijd: de manier waarop we in Nederland omgaan met de zorg voor ouderen.
Een oproep van Brandpunt over misstanden in verzorgingshuizen leverde honderden reacties op. De lijst van incidenten is eindeloos: uren op de wc zitten, slapen in de eigen ontlasting en regelmatig zestien uur per etmaal gedwongen op bed. Stopwatchzorg: voor het verschonen van een incontinentieluier staat één minuut.
Brandpunt laat bewoners, verzorgers en verantwoordelijken aan het woord over waar het mis gaat in de zorg en zoekt naar een oplossing.

Hoog spel in Zuid-Afrika
Op 2 december beslist de FIFA wie het WK voetbal van 2018 en 2022 mag organiseren. Ook Nederland is in de running.
Hoeveel macht de Wereldvoetbalbond krijgt in een organiserend land, bleek afgelopen zomer. Twee Nederlands vrouwen dreigden de gevangenis in te gaan omdat ze een oranje jurk van Bavaria droegen. Dat mocht niet van de Fifa, want het biermerk was geen sponsor van het toernooi.
Brandpunt reisde naar Zuid-Afrika en maakte een reconstructie van de affaire rond de Bavaria Babes. Een slimme marketingstunt van een biermerk groeide daar uit tot een heuse politieke thriller. Hoe een kleine bierbrouwer het in Zuid-Afrika aan de stok kreeg met de almachtige FIFA.

Deze uitzending van het programma Brandpunt is uitgezonden op zondag 28 november door de KRO. De presentatie was in handen van Aart Zeeman, Fons de Poel, Sven Kockelmann en Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie