Uitzending
Altijd Wat - 16-4-2013

16-4-2013

Altijd Wat

1010 x bekeken | 0 reacties
5
Fijnstof
De Nederlandse lucht behoort tot de smerigste van Europa. Dit komt deels door de vervuiling van over de grens, maar een groot deel is aan ons zelf te wijten.

Minister van infrastructuur en milieu Melanie Schultz van Haegen heeft vorig jaar de snelheid op een aantal (snel)wegen verhoogd. In 2015 is volgens haar de lucht zo schoon dat er ‘ruimte’ is voor meer fijnstof in de lucht. Ook worden er nog steeds scholen langs drukke wegen gebouwd.

Doet de overheid wel genoeg om haar burgers te beschermen tegen de gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan de uitstoot van fijnstof? Wij onderzoeken het in de reportage van deze week.

Verder in de uitzending:

Zing, vecht, huil: Teus van der Kolk
In deze Zing, vecht, huil een portret van een echte 'vechter'. Teus van der Kolk heeft Parkinson: dat weerhoudt hem er echter niet van om elke dag hard te lopen. Sterker nog, hij rent zelfs marathons.

De Altijd Wat Wijzer: CO2
De Altijd Wat Wijzer sluit aan bij de reportage over fijnstof: ook hierin aandacht voor de uitstoot van schadelijke stoffen, en met name CO2.

Feit of fictie: De schone auto
Het zou het antwoord moeten zijn op de vervuiling door auto’s. Nederland moet het walhalla worden voor elektrische auto's, maar lukt dat ook? Is de groene droom van een schone auto Feit of Fictie?

Het gesprek: Roel Coutinho
Een gesprek met Roel Coutinho, directeur Centrum Infectieziektebestrijding (Clb) van het RIVM. Na acht jaar neemt hij afscheid. Hij wordt de machtigste man in de gezondheidszorg genoemd. Nooit eerder was hij op televisie zo openhartig over zijn fouten en successen. Over de Mexicaanse griep, de omstreden prik tegen baarmoederhalskanker en de felle kritiek die het RIVM en hijzelf te verduren kreeg.

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 16 april door de NCRV. Te gast waren Melanie Schultz van Haegen en Roel Coutinho. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie