Uitzending
Altijd Wat - 26-3-2013

26-3-2013

Altijd Wat

1146 x bekeken | 0 reacties
7
Deze week in de uitzending: Wantrouwen in de zorg

Mondige patiŽnt kost geld
Uit angst voor een tuchtzaak geven artsen de patiŽnt al snel zijn zin als die vraagt om aanvullende - vaak kostbare - overbodige onderzoeken of een second opinion.

De reportage: Somber Nederland
Door de crisis lijkt het doemdenken terug van weg geweest. Is er een zelfde trend gaande als in de jaren tachtig? Wij gaan op zoek naar het waarom van het doemdenken en de tekenen van hoop.

De grenzen van zelfredzaamheid
Altijd Wat zoekt de grenzen van zelfredzaamheid op. Om de kosten van de ouderenzorg in te dammen, wil onze regering dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

Strijd tegen verspilling in de zorg
De explosief stijgende zorgkosten zijn het grootste maatschappelijke probleem van de komende decennia. Dus er moet wat gebeuren.

Zijn ZZPíers de smeerolie van de economie?
Van de ZZPíers (de zelfstandigen zonder personeel) wordt veel verwacht.

Is segregatie in het basisonderwijs een probleem?
Deze week in Altijd Wat een reportage over segregatie in het basisonderwijs. Populaire witte scholen lopen vol, terwijl er genoeg plek is op minder populaire zwarte scholen.

Kloof tussen jong en oud bom onder solidariteit
Deze week staat Altijd Wat in het teken van solidariteit. Het beeld is ontstaan dat we niets meer voor elkaar over hebben maar is dat ook echt zo?

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 26 maart door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie