Uitzending
Altijd Wat - 19-3-2013

19-3-2013

Altijd Wat

966 x bekeken | 0 reacties
5
Somber Nederland
Door de crisis lijkt het doemdenken terug van weg geweest. Is er een zelfde trend gaande als in de jaren tachtig? Het NCRV-opinieprogramma Altijd Wat gaat op zoek naar het waarom van het doemdenken en de tekenen van hoop. Waarom steekt Mark Rutte in tijden van crisis zijn burgers geen hart onder de riem?

Deze week een persoonlijk gesprek met vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. Verslaggever Wilfred Scholten maakt een gastles van hem mee op een Amsterdamse vmbo-school. Ze spreken over Asschers drijfveren en over de moeilijkheden waarin hij en het kabinet verkeren.

De Feit of Fictie zoekt uit of de tijd van grote vooruitgang achter ons ligt. Op vakantie naar de maan, met je auto kunnen vliegen, een orgaan kunnen printen of een robot als je beste vriend. Wat staat ons nog allemaal te wachten? Volgens econoom Ewoud Jansen ligt de tijd van grote vooruitgang achter ons. Maar is dat zo? Staan we niet juist aan het begin van het tijdperk van grote innovaties?

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 19 maart door de NCRV. Te gast was Lodewijk Asscher. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Wilfred Scholten.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie