Uitzending
Altijd Wat - 30-4-2013

30-4-2013

Altijd Wat

1027 x bekeken | 0 reacties
5
Dinsdag in de uitzending: de nationale ombudsman

Morgen een portret van de man die ook wel 'de onderkoning van Nederland' wordt genoemd: Alex Brenninkmeijer. Hij vindt dat de Nationale ombudsman een zetel in de Tweede Kamer moet hebben.

Feit of Fictie: Het ceremonieel koningschap
In Zweden kennen ze al sinds de jaren 70 het ceremonieel koningschap. Hoe hebben ze het daar voor elkaar gekregen, en hoe bevalt het?

De reportage: Verbondenheid
Verbondenheid: een term die rond het koningshuis en de troonswisseling veel gebruikt wordt. Maar wat is het precies? Wie wordt er verbonden en hoe ziet dat eruit?

SP stelt Kamervragen n.a.v. Achmea reportage
Dinsdag zag u in de uitzending een reportage over het afvalprogramma van Achmea. De zorgverzekeraar maakt reclame met de slogan 'Tien kilo in tien weken'.

De reportage: Te veel zout?
Teveel zout zou per jaar 2000 levens kosten. De voedingsindustrie richtte een taskforce op om het probleem aan te pakken, maar kun je zoutreductie wel aan hen overlaten?

Het gesprek: Michael Moss
Michael Moss is onderzoeksjournalist van de New York Times en winnaar van de Pulitzerprijs. Hij schreef recent een onthullend boek over de voedingsindustrie.

Lees meer

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 30 april door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie