Uitzending
Altijd Wat - 2-4-2013

2-4-2013

Altijd Wat

1147 x bekeken | 0 reacties
4
Voetbalgeweld
Kunnen we het aanhoudende geweld op het voetbalveld stoppen? We bespreken oplossingen met mensen uit het vak, zoals trainer Gert-Jan Verbeek. Ook brengen we een bezoek aan een amateurclub uit Londen. Wat is hun aanpak? Hebben de Engelsen dť aanpak tegen al het voelbalgeweld?

Het Gesprek: Boris Dittrich
Oud rechter en politicus Boris Dittrich strijdt namens Human Rights Watch wereldwijd voor homorechten. Hoe kijkt hij naar de komst van de Russische president Poetin onder wiens bewind homoís worden onderdrukt? En hoe vindt hij dat het staat met de homorechten in Nederland?

Altijd Wat Wijzer: Homorechten
De Russische President Poetin komt begin april naar Nederland. Het COC gaat tijdens zijn komst protesteren vanwege de anti-homowet die Rusland wil invoeren. Maar hoe homo-vriendelijk is Rusland eigenlijk? De Altijd Wat Wijzer zoekt het uit.

Feit of Fictie: De zaak Millecam
Vorige maand kwam na bijna twaalf jaar een einde aan de zaak Sylvia Millecam. De Hoge Raad oordeelde dat twee artsen die de actrice op een alternatieve manier voor haar kanker behandelden niet zorgvuldig zijn geweest. Ze werden veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen. Het medium Jomanda werd vrijgesproken. Biedt de jurisprudentie die ontstond de patiŽnt meer bescherming? En kiezen patiŽnten nu minder voor een alternatieve route?

Zing, vecht, huil: Arnoud van Rooij
Een portret van Arnoud van Rooij. Arnoud is de pesterijen van Marokkaanse jongens helemaal zat. Vanwege zijn homoseksualiteit treiteren ze hem en de gasten van zijn buurtrestaurant. Maar Arnoud laat zich niet wegpesten. Hij zet in de Amsterdamse achterbuurt een actie op tegen discriminatie.

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 2 april door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie