Uitzending
Alles draait om geld - 6-6-2009

6-6-2009

Alles draait om geld

1454 x bekeken | 0 reacties
6
In Alles Draait Om Geld, geen aandacht voor de kredietcrisis. We hebben het over wat geld met ons doet. In de tweede uitzending:

De Nederlandse bank: stelen van de baas
Niemand geeft toe het te doen. Toch wordt er ieder jaar door het eigen personeel voor 3 miljard euro (!) bij de werkgever weggehaald. En dat wordt weleens met een verborgen camera geregistreerd...

Wat kost... een maand gevangenis?
In iedere uitzending stellen wij de simpele vraag: Wat kost het? De prijs van een brood of een pak koffie is bekend. Maar een maandje brommen? Alles Draait Om Geld rekent uit wat vier weken gevangenis kost.

Gemotiveerd (weer) naar de sportschool
Emotie-econoom Henriėtte Prast is vaste gast van het programma. Veel mensen hebben een duur sportschoolabonnement. Na een paar maanden is een derde al afgehaakt. Zonde van het geld! Henriėtte Prast weet een simpele oplossing, waardoor de motivatie om te gaan sporten weer terugkeert.

Weggegooid Geld - een prijzig verkeersobstakel
In de rubriek Weggegooid Geld gaan we op zoek naar voorbeelden. De overheid strooit, vaak goedbedoeld, met euro's. Maar het geld komt lang niet altijd goed terecht. Zoals in Abcoude, waar een 'doseersluis' om sluipverkeer in goede banen te leiden alleen de lokale garagehouders blij maakt. Hoeveel dit verkeersobstakel de belastingbetaler heeft gekost ziet u in Alles Draait Om Geld.

Geld(t) in het buitenland - extreme verkeersboetes
Een verkeersboete van 170.000 euro? In Finland is het mogelijk. Daar zijn de boetes namelijk inkomensafhankelijk: hoe beter je beurt, hoe meer je betaalt... Ook iets voor hier?

Deze uitzending van het programma Alles draait om geld is uitgezonden op zaterdag 6 juni door de VARA. De presentatie was in handen van Astrid Joosten.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie