Uitzending
Alles draait om geld - Zwart geld en dure wijnen

Zwart geld en dure wijnen

Alles draait om geld

27-6-2009

| 1674 x bekeken | 0 reacties
6
Smaakt wijn lekkerder als je DENKT dat deze duur is? Deze vraag is een experiment waard. In Weggegooid Geld de schijnwerper op de S.S. Rotterdam. Verder in Alles Draait Om Geld: veel Nederlanders met zwart geld in het buitenland wordt het heet onder voeten. En, welke rol speelt geld in een relatie?

Lichtkrant: cosmetica
Je kunt niet zeggen dat wij een onverzorgd volkje zijn. We smeren, peelen en scrubben wat af! Hoeveel is dat in een half uurtje televisie?

Is dure wijn lekkerder?
Is dure wijn lekkerder dan goedkope? Meestal wel, maar niet altijd. Smaakt een wijn lekkerder als je denkt dat deze duurder is? Dat is een experiment waard! Alles Draait Om Geld doet een test met 10 doorsnee wijndrinkers. De wijnen die ze mogen proeven variŽren in prijs van 5 tot 40 euro. Kiezen de proevers voor duur...?

Mannen, vrouwen en geld
De meeste stellen maken ruzie over geld en ťťn op de drie vrouwen heeft een geheim spaarpotje waar de partner niets van weet. Welke rol speelt geld in een relatie? Uiteraard een onderwerp waar onze emotie-econoom HenriŽtte Prast alles van af weet.

Weggegooid Geld: De S.S. Rotterdam
De Rotterdam voer ooit als passagiersschip in dienst van de Holland-Amerika Lijn. Rondom de aankoop van het schip door woningcorporatie Woonbron is veel te doen geweest. Deze keer in Weggegooid Geld het verhaal van de S.s. Rotterdam.

Zwart geld
Vele duizenden Nederlanders hebben een rekening in het buitenland met zwart geld. Maar, het bankgeheim dreigt te worden opgeheven en staatssecretaris De Jager (FinanciŽn) willen de eigenaren van het zwarte geld zwaar beboeten.
Fiscaal juristen hebben het dan ook razend druk met het bijstaan van spijtoptanten die alsnog aangifte willen doen.

Deze uitzending van het programma Alles draait om geld met de titel Zwart geld en dure wijnen is uitgezonden op zaterdag 27 juni door de VARA. Te gast was HenriŽtte Prast. De presentatie was in handen van Astrid Joosten.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie