Uitzending
Alles draait om geld - 20-6-2009

20-6-2009

Alles draait om geld

1294 x bekeken | 0 reacties
6
De rubriek Weggegooid Geld leidt ons deze week naar het station van Arnhem. Verder aandacht voor de bijzonder Thomashuizen. Ons gedrag als consument wordt zoals iedere weg geduid door emotie-econoom Henriėtte Prast.

De lichtkrant
Hoeveel gooien we per week met z'n allen teveel in de parkeermeter. En wat geven we zoal uit aan alcoholische drankjes in een half uur. U gaat wederom schrikken.

Consumentengedrag met Henriėtte Prast
Emotie-econoom Henriette Prast laat zien hoe we ons consumptiepatroon met een waardebon laten sturen in een restaurant. En dat minister Bos de economie een positief duwtje kan geven met een 'Bos-Bonus'.

Thomashuizen
Hans van Putten was niet tevreden met de zorg die zijn gehandicapte zoon Thomas kreeg. In plaats van klagen begon hij met succes een eigen franchise-keten van verzorgingshuizen voor verstandelijk beperkten. In alles draait om geld legt hij uit hoe hij de Thomashuizen runt en waarom Balkenende interesse toont.

Weggegooid Geld: station Arnhem
En in de reeks weggegooid geld: het station van Arnhem, een megaproject dat na tien jaar nog steeds op zoek is naar een bouwer.

Presentatie: Astrid Joosten

Deze uitzending van het programma Alles draait om geld is uitgezonden op zaterdag 20 juni door de VARA. De presentatie was in handen van Astrid Joosten.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie