Uitzending
Alles draait om geld - 30-5-2009

30-5-2009

Alles draait om geld

1331 x bekeken | 0 reacties
4
Het is fascinerend om te zien wat geld met ons doet en hoe het ons gedrag beïnvloedt. Hierover gaat Alles Draait Om Geld.

In de eerste uitzending: Veel Nederlanders krijgen in mei het vakantiegeld op hun rekening gestort. Maar is dit de beste maand om het te krijgen? Henriëtte Prast reageert op de uitkomst van een enquête onder 10.000 mensen. Hoogleraar Prast is 'emotie-econoom', lid van de wetenschappelijke raad van de regering en wekelijks te gast in het programma.

Wat kost het?
Ook in iedere uitzending de simpele vraag: "Wat kost het?" De prijs van een brood, of een wasmachine is ons allen bekend. Maar... wat kost nou een hond, van het moment van aanschaf tot z'n dood? Wat kost de Obamaatjes hun onlangs aangeschafte Portugese waterhond?

Weggegooid geld - Wagenings monument
De overheid smijt het geld van de burgers over de balk. Dat wordt in ieder geval vaak beweerd. In Weggegooid Geld gaan we op zoek naar voorbeelden. In deze eerste uitzending komen we uit in Wageningen. Een monument ter ere van 60 jaar bevrijding roept bij de lokale bevolking de meest wilde associaties op. Zodat het bijna ondoenlijk wordt om nog een plek te vinden voor het prijzige kunstwerk.

Verder iedere week: actuele geldnieuwtjes, de lichtkrant met een teller die meeloopt tijdens de uitzending. Wat verdient bijvoorbeeld Microsoft-baas Bill Gates tijdens een half uurtje televisie?

En .... in de Alles Draait Om Geld-studio staat, jawel, de Nederlandse bank. Wekelijks nemen daar bijzondere gasten op plaats.

Henriëtte Prast was in deze uitzending van Alles draait om geld deskundige. De presentatie was in handen van Astrid Joosten. Deze uitzending van het programma Alles draait om geld werd uitgezonden op zaterdag 30 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie