Uitzending
Ziel en Zaligheid - Altijd en overal moeder

Altijd en overal moeder

Ziel en Zaligheid

8-7-2009

| 1163 x bekeken | 0 reacties
7
In deze aflevering passeren verschillende vormen van Mariadevotie in Nederland en Vlaanderen de revue. Maria blijft veruit de populairste heilige.

Herman Finkers
“Bij haar branden ook altijd de meeste kaarsjes”, constateert Herman Finkers. In zijn huiskapel vertelt de Twentse cabaretier over zijn gevoel voor Maria en hoe het volksgeloof er voor gezorgd heeft dat uiteindelijk het dogma van Maria Onbevlekt Ontvangen door de Kerk werd afgekondigd.

Mariabedevaartsoord Scherpenheuvel
We zien een zondag in de meimaand in het Blegische Scherpenheuvel, het meest bezochte Mariabedevaartsoord in de lage landen, compleet met autozegeningen en een bedevaart van de Belgische binnenvaartschippers.

Zoete Lieve Vrouw
In deze aflevering ook beelden van de jaarlijkse ommegang met de Zoete Lieve Vrouw door het centrum van Den Bosch, en van de zeeën van kaarsjes in de Sint Jan. Een deelnemer in de ommegang vertelt waarom het altijd droog is tijdens de tocht.

Voettocht Valkenswaard naar Handel
Ook opnamen van de grote voettocht van Valkenswaard naar Handel. Jaarlijks trekken zo’n 1400 inwoners van Valkenswaard, jong en oud, begeleid door muziek en een stoet van huifkarren, te voet, zingend en biddend de 40 km lange tocht door het Brabantse land naar het Mariaoord Handel. Feestelijke beelden van de intocht bij het processiepark in Handel en van het kaarsen opsteken bij het eeuwenoude Mariabeeld in de kapel.

Deze uitzending van het programma Ziel en Zaligheid met de titel Altijd en overal moeder is uitgezonden op woensdag 8 juli door de RKK. Te gast was Herman Finkers.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie