Uitzending
Z.O.Z. - 7-5-2011

7-5-2011

Z.O.Z.

815 x bekeken | 0 reacties
6
Humor wordt misschien belangrijker, naarmate de spanning in een samenleving groter is. Want cabaretiers, theatermakers en humoristen kunnen helpen om het onderlinge wantrouwen te relativeren. Volgens filosofe en schrijfster Désanne van Brederode is de belangrijkste taak van humor in de samenleving zelfspot te creëren, zodat je minder vanuit je eigen standpunt de wereld voortdurend bekijkt en loopt te beoordelen. Het is belangrijk om het mes soms in eigen vlees te steken. Cabaretier Daniël Arends stelt dat kunst, waaronder cabaret, in zijn algemeenheid eigenlijk een veredelde vorm van: ‘bekijk het eens van deze kant’ , is. Maar is humor altijd positief? Of is het zoals cabaretier en columnist Micha Wertheim stelt juist niet per definitie goedaardig. En steek je soms met z’n allen het mes in een ander?

Anil Ramdas praat hierover met zijn gasten Désanne van Brederode (filosofe en schrijfster), Daniël Arends (Cabaretier) en Micha Wertheim (Cabaretier).

In deze uitzending van Z.O.Z. waren Désanne van Brederode en Micha Wertheim te gast. De presentatie was in handen van Anil Ramdas. Deze uitzending van het programma Z.O.Z. werd uitgezonden op zaterdag 7 mei door de VPRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie