Uitzending
Willem Wever - 19-4-2009

19-4-2009

Willem Wever

949 x bekeken | 0 reacties
6
Op de set bij SpangaS!
Quider wil heel graag een soapster worden. Ewout neemt hem mee naar Kemna Casting waar hij een screentest mag doen. Daarna gaan ze naar de set van SpangaS, daar ontmoet hij Avalanche. Avalanche geeft Quider goede tips!

Zoem zoem...
Mats wil graag weten hoe bijen de weg naar huis terugvinden.
Samen met Ewout gaat hij naar de bijenschans in Laren. Een imker legt uit hoe bijen te werk gaan, want er is een heuse taakverdeling! Wist je dat aalleen de oudste bijen op pad gaan om nectar te zoeken? De rest blijft in de buurt van de korf!

Wie schreef Max Havelaar?
Raymi (de leider van het historisch onderzoeksteam) doet onderzoek naar de schrijver van het boek 'Max Havelaar'. Hij gaat terug naar het jaar 1855. Nederland had toen IndonesiŽ als kolonie. Nederlands IndiŽ heette het toen. De Nederlanders waren de baas en zij buitten de lokale bevolking erg uit. Mensen werden mishandeld en hun bezittingen werden afgepakt.

Eduard Dekkers zag dit allemaal gebeuren en vond het vreselijk. Hij nam ontslag en ging naar BelgiŽ om hier een boek over te schrijven. Het boek heet: 'Max Havelaar'.

Deze uitzending van het programma Willem Wever is uitgezonden op zondag 19 april door de NCRV. De presentatie was in handen van Ewout Genemans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie