Uitzending
Willem Wever - 3-5-2009

3-5-2009

Willem Wever

1510 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe komt voetbal op tv?
Daar zijn heel veel tv-camera's voor nodig! Luuk gaat samen met Ewout kijken hoe de voetbalwedstrijd Nederland - SloveniŽ zo snel op tv kan komen. Regisseur Henk vertelt dat 13 camera's alles op het veld filmen. De regisseur besluit in die wagen welke beelden op tv komen. Als het Nederlands Elftal het stadion inkomt voor de training, mag Luuk zelfs even voor regisseur spelen!

Mee met de vuilniswagen
Als de vuilnisauto bij jou door de straat is gereden, gaat hij uiteindelijk naar de afval energiecentrale. Hier wordt al het afval verzameld en in grote ovens verbrand. Ewout en Clara gaan naar de zuinige energiecentrale in Amsterdam. Hier worden elke dag een half miljoen vuilniszakken verzameld.

H.O.T. met Belgen
H.O.T. (Historisch Onderzoeks Team) doet onderzoek voor Willem Wever en komt met verrassende resultaten. De leider van H.O.T. is Raymi Sambo.
Deze week blijft Raymi dicht bij huis. Hij onderzoekt waarom zoveel Belgen naar Nederland vluchtten tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Deze uitzending van het programma Willem Wever is uitgezonden op zondag 3 mei door de NCRV. De presentatie was in handen van Ewout Genemans en Raymi Sambo.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee