Uitzending
Willem Wever - 15-3-2009

15-3-2009

Willem Wever

1251 x bekeken | 0 reacties
6
Derk en Ewout zijn de komende weken in Malawi. Zondag zie je de tweede aflevering vanuit Afrika. Derk bezoekt dan de school van Donex.
En er komt een heel spannende nachtvraag: Bestaat de geest van Pampus? Thom en Ewout zoeken het uit....

Willem Wever naar Malawi
Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen in Malawi naar school gaan. Ze moeten vaak de ouders helpen, geld verdienen voor het gezin. Kinderen wonen soms ver van de school, soms moeten ze uren lopen en de weg naar school is vaak gevaarlijk. De scholen zien er heel anders uit dan hier in Nederland. Soms is er een schoolgebouwtje maar heel vaak krijgen de kinderen buiten les. Als het regent komen de kinderen niet of ze worden naar huis gestuurd. Donex zit in een klas waar het dak half af is maar met behulp van de Stichting Edukans is er een nieuwe school gebouwd met goede schoolbanken.
Ewout en Derk volgen samen met Donex de lessen en ze horen en zien waarom onderwijs belangrijk is.

Schaatsen
Sharon is gek op schaatsen. Ze traint hard en ze wil weten hoe het kan dat schaatsers steeds sneller gaan schaatsen. Ewout neemt haar mee naar het Thialf Stadion waar Barbara de Loor met haar gaat schaatsen en antwoord geeft op haar vraag.

De nachtvraag
Ewout en Thom hebben een bloedstollend spannende nacht op het eiland Pampus.
Pampus is een oud fort en wordt bewaakt door fortwachter Jan. De fortwachter verlaat het eiland en Ewout en Thom nemen het werk voor een nacht van hem over.
Maar... op het eiland Pampus doolt nog de geest rond van een gesneuvelde militair.
Soms hoort de fortwachter iets of voelt hij dat er iemand is maar als hij omkijkt is er niks te zien. Thom wil een spannende nacht meemaken, hij is niet bang voor spoken. Of stiekem toch wel?! Komen ze de geest van Pampus tegen...?

Deze uitzending van het programma Willem Wever is uitgezonden op zondag 15 maart door de NCRV. Te gast was Barbara de Loor. De presentatie was in handen van Ewout Genemans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie