Uitzending
Willem Wever - 5-4-2009

5-4-2009

Willem Wever

1262 x bekeken | 0 reacties
6
Mee met de reddingshelikopter
Bo en Ewout gaan een dagje mee met de bemanning van de reddingshelikopter.
Bo wil weten hoe het is om in een helikopter te vliegen, hij wil later helikopterpiloot worden. Ze gaan naar de vliegbasis van defensie in Leeuwarden en vliegen met een helikopter van de SAR (Search and Rescue) naar de basis op Vlieland. Daar komt een bericht binnen dat er een gewonde wandelaar in de duinen ligt die naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd moet worden. Bo en Ewout gaan hierop af!

Een nacht in het Huis Anubis
Elora is een enorme fan van het Huis Anubis en wil graag een nachtje doorbrengen in dit huis. Appie zal hen naar het huis brengen. Het huis staat op een geheime plek, dus Ewout en Elora worden geblinddoekt want ook zij mogen het niet weten. Maar ze mogen wl in het huis. Ze moeten op zoek naar een plattegrond die zoekgeraakt is. Nienke is thuis en ook Victor. Hij houdt niet van indringers, dus ze mogen niet door hem gezien worden.

Mammoetbot
Rens heeft een enorm bot gekregen van zijn opa. Zijn opa heeft dit bot jaren geleden in de rivier de IJssel gevonden. Toen zijn opa overleed, heeft Rens dit bot gekregen.
Rens wil graag weten van welk dier dit bot is en hoe oud dit is. Daarvoor neemt Ewout hem eerst mee naar het Nationaal beiaard- en natuurmuseum in Asten. Daar staat het skelet van een mammoet. Leo Stolzenbach is ijstijddeskundige en hij kan Rens vertellen van welk dier het bot is. Daarna gaan ze naar Groningen, naar Prof. dr. ir. Hans van der Plicht. Hij is dateringdeskundige en kan onderzoeken hoe oud het bot is.

Deze uitzending van het programma Willem Wever is uitgezonden op zondag 5 april door de NCRV. De presentatie was in handen van Ewout Genemans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie