Uitzending
Willem Wever - 24-5-2009

24-5-2009

Willem Wever

1048 x bekeken | 0 reacties
6
Eng of lief: babyhaaitjes!?!
Krijgen haaien in een dierentuin ook baby’s? Tim is een grote haaienliefhebber. Op het stand van Zeeland vond hij miljoenenjaren oude haaientanden, maar daar gaat zijn vraag niet over. Tim wil graag weten of in de dierentuin ook haaien geboren worden.
Hij gaat met Ewout naar Burgers Zoo om dat te ontdekken. Ze zien van dichtbij hoe de haaien gevoerd worden, zijn bij het onderzoek van een luipaardhaai en bekijken babyhaaitjes.

Bij de brandweer
Hoe kun je zien waar een brand is ontstaan? Christian gaat samen met Ewout naar de brandweer. Ze komen daar midden in een melding binnen en gaan met de brandweerwagen mee naar een brandende huiskamer. Als de brand geblust is helpen Ewout en Christian mee met het zoeken naar de oorzaak.

Hoe werkt zonnebrand?
Verbranden is niet fijn, dat weet bijna iedereen uit eigen ervaring. Zonder zonnebrandcrème naar het strand gaan kan je een rode branderige huid opleveren. Maar waarom verband je minder snel als je zonnebrandcrème op hebt? Professor Amito laat het aan de hand van een simpel proefje aan Ewout zien.

Deze uitzending van het programma Willem Wever is uitgezonden op zondag 24 mei door de NCRV. De presentatie was in handen van Ewout Genemans.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie