Uitzending
Tijd voor MAX - Leren over de vrijheid

Leren over de vrijheid

Tijd voor MAX

30-4-2019

| 331 x bekeken | 0 reacties
6
Presentator, journalist en schrijver Charles Groenhuijsen is te gast om te vertellen over het Vrijheidscollege dat hij op 5 mei zal geven op het Bevrijdingsfestival in Groningen. Ook documentairemaker Natascha van Weezel schuift bij ons aan, zij geeft op 5 mei eveneens een Vrijheidscollege, in Utrecht. De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse reeks lezingen in de aanloop naar 5 mei waarbij de sprekers zich laten zich inspireren door de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse President Roosevelt.

Ook Fred Boot, de producent van de succesmusical Soldaat van Oranje komt langs. Soldaat van Oranje gaat namelijk voor het eerst de grens over: de productie gaat naar verwachting volgend jaar in première in een theater dat er speciaal voor wordt gebouwd in Londen. En dat is wel heel bijzonder.

Topkok Rudolph van Veen werkt mee aan de door de Nierstichting geïnitieerde campagne Dag tegen zout. In onze keuken laat hij zien én proeven dat je met minder zout en méér kruiden ook een heel smakelijke maaltijd kunt bereiden.

Voormalig profvoetballer John van Loen kwam uit voor onder andere FC Utrecht en Ajax, maar ook voor het Nederlands elftal. Bij ons vertelt hij over de onthulling van de Oranje Wall of Fame op de campus van de KNVB waarop niet alleen alle ex-internationals een plekje krijgen, maar ook supporters die 100 of meer wedstrijden van Oranje hebben bezocht.

En op de dag dat Ajax in de halve finale van de Champions League aantreedt tegen Tottenham Hotspur, een optreden van zanger Danny Lukassen & band met zijn klassieker 'Ajax is kampioen' in een nieuw jasje.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Charles Groenhuijsen, John van Loen en Rudolph van Veen te gast. Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Leren over de vrijheid werd uitgezonden op dinsdag 30 april door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!