Uitzending
Tijd voor MAX - Historische bekerfinale

Historische bekerfinale

Tijd voor MAX

3-5-2019

| 289 x bekeken | 0 reacties
6
Zondag strijden Ajax en Willem II in Rotterdam om de KNVB Beker. Een wedstrijd vol historie, zoals blijkt uit het boek 'Kampioenen '14-'18'. Daarin worden de verhalen verteld van Ajax, Willem II, Sparta en Go-Ahead, de vier landskampioenen voetbal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Menno Pot (Ajax) en Roger Rossmeisl (Willem II) schreven het boek samen met Anton Slotboom (Sparta) en Herman Starink (Go-Ahead). Menno en Roger zijn bij ons te gast.

Het is zondag ook Bevrijdingsdag en dan wordt in Overijssel de 'Freedom Ride' gereden. Topsporters, militairen, veteranen, politieagenten en fietsliefhebbers vieren vrijheid en democratie op de fiets en rijden samen langs plekken die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. Profwielrenner Pascal Eenkhoorn en veteraan Edwin de Wolf doen mee en vertellen in onze studio waarom het een belangrijk evenement is.

Justine Marcella, hoofdredacteur van Vorsten, praat ons bij over het laatste koninklijk nieuws. Is de baby van Harry en Meghan al geboren? We blikken terug op Koningsdag en kijken vooruit naar de troonswisseling in Japan.

Robčrt van Beckhoven staat in de keuken. Hij maakt een bijzondere bitterbal.

En cabaretier Kees van Amstel komt langs. Hij zit middenin de try-outs van zijn nieuwe voorstelling 'Een Bang Jongetje dat Hele Enge Dingen Doet'. Hij deelt nu alvast met ons wat we daarvan kunnen verwachten.

Tot slot een gesprek met het befaamde zangduo Elly en Rikkert Zuiderveld, dat na een halve eeuw zingen en muziek maken de harp aan de wilgen hangt. Maar eerst is er vanaf mei nog hun allerlaatste tournee: 50 jaar mooi geweest. En natuurlijk treden ze voor ons op.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Justine Marcella, Kees van Amstel, Menno Pot en Rikkert Zuiderveld te gast. Janny van der Heijden, Robčrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Historische bekerfinale werd uitgezonden op vrijdag 3 mei door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie