Uitzending
Tijd voor MAX - Koninklijk voorlezen

Koninklijk voorlezen

Tijd voor MAX

22-1-2019

| 1045 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week gaat alweer de 16de editie van de Nationale Voorleesdagen van start, een campagne van het CPNB die als doel heeft het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 0 - 6 jaar. Prinses Laurentien van Oranje, die zich zoals bekend inzet voor het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid, vertelt bij ons over het belang van de Nationale Voorleesdagen. Zelf werkt zij eraan mee door op een basisschool in Amsterdam voor te lezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt.

De Nederlands-Ghanese sporter Akwasi Frimpong nam bij de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang deel op het onderdeel skeleton en hoewel hij als laatste eindigde, was hij wel de tweede Ghanees ooit die zijn land vertegenwoordigde op de Olympische Winterspelen. Inmiddels bereidt hij zich alweer voor op de winterspelen van 2022 in Peking. Hij deelt met ons zijn pannen.

Ook minister van Financiën Wopke Hoekstra is te gast, als geen ander weet hij hoe Nederland er in 2019 financieel voorstaat en of de schatkist nog meevallers of tegenslagen kan verwachten. Een kijkje in de portemonnee van de minister.

En woensdag vindt de 18e editie van het Musical Awards Gala plaats in de RAI in Amsterdam. Tijdens deze groots opgezette liveshow worden de Awards voor Nederlands grootste musicalsterren en beste producties uitgereikt. De presentator van het gala, Frits Sissing, is te gast om ons alvast in de stemming te brengen. Genomineerden Marjolein Teepen, Steyn de Leeuwe en René van Kooten schuiven ook aan.

In de keuken: Antoine Hermans. Hij heeft zich laten inspireren door Prinses Laurentien en haar man Prins Constantijn.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Frits Sissing, Marjolein Teepen, Prins Constantijn, Prinses Laurentien, René van Kooten en Steyn de Leeuwe te gast. Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Koninklijk voorlezen werd uitgezonden op dinsdag 22 januari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie