Uitzending
Tijd voor MAX - Wat doet muziek met de hersenen?

Wat doet muziek met de hersenen?

Tijd voor MAX

21-1-2019

| 1265 x bekeken | 0 reacties
5
Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en pianist Jan Vayne hebben hun krachten gebundeld en staan op 8 februari samen in het Concertgebouw met hun theatercollege 'Science meets music', waarin ze op interactieve wijze duidelijk maken hoe muziek de werking van ons brein kan beïnvloeden. In onze studio lichten ze deze visie toe en samen met het Grootkoor treden ze bovendien op om te demonstreren dat hun muzikale beïnvloeding van onze hersenen echt werkt.

Verder: Te gast is actrice Lisse Knaapen, ze speelt de rol van Emma in de solo-theatervoorstelling 'Emma wil leven' over een 18-jarig meisje dat aan anorexia lijdt en de strijd tegen deze ziekte uiteindelijk verliest. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius die in 2016 werd uitgezonden.

En de winter lijkt echt begonnen te zijn in Nederland, maar dat is nog niets vergeleken bij de hevige sneeuw in de Alpen. Dat had veel consequenties voor mensen, maar wat zijn de gevolgen voor de dieren? We bespreken het met boswachter André Donker.

In deze uitzending van Tijd voor MAX was Jan Vayne te gast. Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Wat doet muziek met de hersenen? werd uitgezonden op maandag 21 januari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie