Uitzending
Tijd voor MAX - Cubaanse salsa

Cubaanse salsa

Tijd voor MAX

7-2-2019

| 549 x bekeken | 0 reacties
6
Actrices Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld schuiven bij ons aan. Ze zijn samen te bewonderen in de muzikale voorstelling 'Celia!' die op 16 februari in premičre gaat. In Celia! speelt Susan Celia Sánchez, een heldin van de Cubaanse revolutie en rechterhand van Fidel Castro, en Manoushka speelt Celia Cruz, de Queen of Salsa die tijdens de Cubaanse revolutie naar Amerika vluchtte. Beide Cubaanse iconen staan ideologisch lijnrecht tegenover elkaar, maar wanneer ze elkaar in Celia! ontmoeten weten ze uiteindelijk begrip voor elkaars standpunt op te brengen. Muziek speelt in de voorstelling een grote rol en dat laten ze bij ons horen.

Ook tafeltennislegende Bettine Vriesekoop is te gast. Bettine draaide 25 jaar mee aan de mondiale top van het tafeltennis en werd is onlangs door de Nederlandse Tafeltennisbond benoemd tot bondscoach meisjes van de Nederlandse kadetten. We spreken met haar over deze nieuwe uitdaging maar natuurlijk ook over haar eigen successen.

Verder komt schrijfster Simone van der Vlugt langs. Haar nieuwste boek heet 'Wij zijn de Bickers' en vertelt het verhaal van de Amsterdamse regentenfamilie Bicker die in de 16e en 17e eeuw een belangrijke stempel op de geschiedenis van Amsterdam heeft gedrukt. Waarom intrigeert deze familiehistorie haar zo?

Kamil Snellink spijbelde vandaag voor het klimaat. Hoe was het? En verwacht hij dat het effect heeft?

En Bart van Olphen staat in de keuken. Hij is gek van vis uit blik, daarom heeft hij een tweede deel van het boek 'Vis uit Blik' gemaakt. Natuurlijk maakt hij ook een gerecht uit zijn boek.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Bettine Vriesekoop, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Simone van der Vlugt en Susan Visser te gast. Janny van der Heijden, Robčrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Cubaanse salsa werd uitgezonden op donderdag 7 februari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee