Uitzending
Tijd voor MAX - Het wereldwijde levenslied

Het wereldwijde levenslied

Tijd voor MAX

5-2-2019

| 551 x bekeken | 0 reacties
5
Niet alleen Nederland kent het levenslied, over de hele wereld wordt het leven bezongen, in chansons, schlagers, fado’s en copla’s. Zangeres en actrice Joke Bruijs verzamelde de mooiste en brengt ze samen met het ensemble Música Extrema in een Nederlandse vertaling ten gehore in haar muziekvoorstelling 'Café du Monde'. We praten met Joke over dit bijzondere project en samen met de band zingt ze één van de vele muzikale pareltjes.

Maarten van Nispen tot Pannerden, theaterwetenschapper en rechterhand van Joop van den Ende, is te gast. Niet om zijn visie te geven over een mooie theaterproductie, maar om te vertellen over zijn boek 'Adellijk Wild' dat deze week verschijnt. In het boek gaat Maarten op zoek naar het verhaal van zijn vader, die in de Tweede Wereldoorlog gevangen zat in het Oranjehotel in Scheveningen en uiteindelijk een grote rol speelde bij vele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Zanger Dries Roelvink komt ook langs om te vertellen over de nieuwe achtdelige realitysoap die SBS6 over hem en zijn gezin gaat maken. De leader is er alvast.

We vieren Chinees Nieuwjaar. Met schrijver, politicoloog en Chinakenner Ties Dams spreken we over de misschien wel machtigste leider ter wereld, de Chinese president Xi Jinping. Ties Dams schreef over hem het boek 'De nieuwe keizer'. En ook aandacht voor de Chinese keuken. Ewan Liu, die een eervolle vermelding in de Michelingids kreeg voor haar voortreffelijke Kantonese gerechten, komt voor ons koken.

En met onze vaste huisarts Ted van Essen hebben we het over een onbekende vorm van geheugenverlies: Transient Global Amnesia.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Dries Roelvink en Joke Bruijs te gast. Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Het wereldwijde levenslied werd uitgezonden op dinsdag 5 februari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!