Uitzending
Tijd voor MAX - Carnaval in zwart-wit

Carnaval in zwart-wit

Tijd voor MAX

4-3-2019

| 540 x bekeken | 0 reacties
6
De Nederlandse fotografe Marieke van der Velden fotografeert al negen jaar op carnavalsdinsdag de processie van de Voil Jeanetten in het Belgische Aalst, een opzienbarende optocht waarbij de mannen als vrouwen verkleed gaan in korsetten, oude bontjassen en zelfs lampenkappen. Haar zwart-witfoto’s haalden onlangs zelfs de Washington Post. Bij ons vertelt ze over haar fascinatie voor deze processie.

Dan: vanavond begint een nieuw seizoen van The Big Escape waarin twaalf deelnemers spannende opdrachten moeten uitvoeren in een poging als eerste te kunnen ontsnappen uit een escaperoom. Presentatrice Lauren Verster moet het geheel in goede banen leiden en ze is bij ons te gast, evenals één van de deelnemers: Dennis Weening.

Actrice en schrijfster Isa Hoes zit ook aan tafel. Ze schreef 'Het is je moeder', een verzameling van de allermooiste verhalen over moeders.

Verder: omdat hij volgens zijn vader anders volledig zou ontsporen werd Abdellah Mehraz op 8-jarige leeftijd teruggestuurd naar zijn land van herkomst; Marokko. Met zijn zus, maar zonder zijn ouders. Een traumatische ervaring. En Abdellah is niet de enige. Nog steeds gebeurt het geregeld dat kinderen op jonge leeftijd worden teruggestuurd naar hun moederland. Abdellah vraagt aandacht voor dit probleem.

Janny van der Heijden staat in de keuken. Ze kookt een echt carnavalsgerecht, voor 2,50 euro per persoon.

En tenslotte een optreden van het gelegenheidszangtrio Mike Mendel, Ben Cramer en Jacques Herb die de handen ineen hebben geslagen en met hun lied 'Wij zijn de mannen' een ode brengen aan tekst- en muziekschrijver Pierre Kartner oftewel Vader Abraham.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Ben Cramer, Dennis Weening, Isa Hoes, Jacques Herb en Lauren Verster te gast. Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Carnaval in zwart-wit werd uitgezonden op maandag 4 maart door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie