Uitzending
Tijd voor MAX - Anna Gimbrère met nieuws uit haar vakgebied

Anna Gimbrère met nieuws uit haar vakgebied

Tijd voor MAX

2-10-2019

| 294 x bekeken | 0 reacties
6
Cathelijne Broers, directeur van de Nieuwe Kerk Amsterdam, komt langs om te vertellen over de tentoonstelling Het grote verhaal van Suriname in de Nieuwe Kerk. Suriname viert volgend jaar 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid en dat is de aanleiding om de schijnwerpers op deze voormalige kolonie te richten.

Te gast is ook duizendpoot Gerard Cox. Gerard viert volgend jaar zijn 80ste verjaardag maar is anders dan veel generatiegenoten uit zijn metier still going strong. Zo is hij binnenkort te zien in de solo-voorstelling COX, de grote grijze belofte.

Schrijfster Marion Pauw heeft al vele succesboeken op haar naam staan, maar nog niet eerder schreef ze een young adult novelle. Nu ligt haar debuut op dat vlak in de winkel, Stief, over de 15-jarige Kiki die ontdekt dat de nieuwe vriend van haar moeder niet is wie hij zegt te zijn. Marion vertelt waarom ze voor dat thema koos.

Wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère komt met nieuws uit haar vakgebied, en in de keuken specialist in duurzame vis Bart van Olphen.

Het optreden is van het Zuid-Afrikaanse Ndlovu Youth Choir, een koor bestaande uit kinderen met een problematische, vaak HIV-gerelateerde, achtergrond. We spreken ook met het Nederlandse artsenkoppel dat aan de basis stond van het koor dat het dit jaar tot de finale schopte van America’s Got Talent.

In deze uitzending van Tijd voor MAX waren Anna Gimbrere, Gerard Cox en Marion Pauw te gast. Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Bart van Olphen en Antoine Hermans waren in deze uitzending van Tijd voor MAX deskundige. De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os. Deze uitzending van het programma Tijd voor MAX met de titel Anna Gimbrère met nieuws uit haar vakgebied werd uitgezonden op woensdag 2 oktober door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie