Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 49

Aflevering 49

RTL Late Night

8-11-2018

| 381 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Uitreiking Bookspot Literatuurprijs
De genomineerden voor de Bookspot Literatuurprijs 2018: Suzanna Jansen, Peter Verhelst, Arjen van Veelen, Aukelien Weverling, Peter Middendorp en Tommy Wieringa hebben ieder een boek geschreven die de toprecensenten van Nederland Ún BelgiŰ de absolute must reads van de Lage Landen vinden. Wie wint de prestigieuze prijs en 50.000 euro?

Juryvoorzitter samen met winnaar Bookspot Literatuurprijs 2018: Tommy Wieringa
Jos Geysels, voorzitter van de Bookspot Literatuurprijs spreekt over de nominaties en reikt de prestigieuze prijs uit aan Tommy Wieringa. Wieringa reageert: "Ik dank de heilige Rita."

De meest atypische plek om te horen dat je genomineerd bent voor een prestigieuze prijs?
Waar hoorde Aukelien Weverling dat ze genomineerd was voor de Bookspot Literatuurprijs? "Centerparcs. En ja, we gingen die avond gourmetten."

Model Tanja Kok: 'Het meeste moest ik zelf ontdekken'
Was het nodig om een boek over modellen te schrijven? "Ik was steeds overdonderd van situaties waarin ik terecht kwam. Ik had een superleuke baan bij de NOS, maar vond het ook heel erg spannend. Ik werd ontdekt. Werd gevraagd voor een tv-programma in Kaapstad. Ik ben nooit meer terug gegaan naar mijn baan. Het meeste moest ik zelf ontdekken. Er is zo'n druk."

De keerzijde van het modellenleven
De duurste kleding, rode lopers en de hele wereld over vliegen: het leven van een model gaat over rozen, zou je denken. Maar de modebranche heeft ook een keerzijde. Model Tanja Kok presenteert daarom vandaag het boek 'Help! Ik ben model'. Kok over een shoot die ze moest doen: "We schieten alleen je hoofd, maar het is wel fijn als je BH uitgaat"

Hoe werkt de VR-bril van Veilig Verkeer Nederland?
Kinderen kunnen nu met een VR-bril van Veilig Verkeer Nederland les krijgen hoe ze om moeten gaan met het verkeer. "Kinderen leren het beste in hun eigen omgeving. Ze kunnen onveilige situaties nu op een veilige manier leren."

Verkeerslessen met een Virtual Reality bril
Iedere ouder vindt het moeilijk: je kind alleen door het drukke verkeer naar school laten gaan. En dan is er ook nog een behoorlijk toename in ongevallen waar fietsers bij betrokken zijn. Veilig Verkeer Nederland komt daarom met een training die hoort bij de tijd van nu: verkeerslessen met een VR-bril op, waarmee kinderen wegwijs kunnen worden met verkeerssituaties in hun eigen buurt.

In deze uitzending van RTL Late Night waren Aukelien Weverling, Peter Middendorp en Tommy Wieringa te gast. De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 49 werd uitgezonden op donderdag 8 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie