Uitzending
Rondom 10 - Strijd om de kijker?

Strijd om de kijker?

Rondom 10

28-3-2009

| 691 x bekeken | 0 reacties
6
Nederland telt een ongekend groot aantal omroepen. Nu komen er wéér een paar bij. Iedereen moet z’n eigen ei kwijt op tv: een rechtser geluid, eindelijk echt aandacht voor het dier, meer hoogstaande cultuur of waardering voor het Nederlandse lied. En dan hebben we nog de gevestigde omroepen die ons ‘tijd voor samen’ willen bijbrengen, ‘een feest voor de geest’ willen zijn of ons het ‘goede leven’ willen teruggeven.

Maar wordt het programma-aanbod op tv er beter van? En zit de kijker op al die pretenties van de omroepen te wachten? De meeste mensen weten nog amper welke omroep op welke zender welk programma uitzendt. Ze willen gewoon geïnformeerd of vermaakt worden. Of lekker bewegend behang in de kamer hebben; dat helpt zo goed tegen de eenzaamheid.

En jongeren? Die kijken al helemaal geen tv-programma meer uit. Die pakken via internet en hun mobiele telefoon flardjes tv mee van wat ze leuk vinden.
In Rondom 10 een stevig live debat over de rol van tv in het moderne mensenleven, goede en slechte programma’s en de achterhoede gevechten in Hilversum.

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Strijd om de kijker? is uitgezonden op zaterdag 28 maart door de NCRV. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!