Uitzending
Rondom 10 - Ik wil het kind!

Ik wil het kind!

Rondom 10

7-3-2009

| 1493 x bekeken | 0 reacties
7
In Rondom 10: Hoe een groeiende groep alleenstaande vrouwen tot het uiterste gaat om kinderen te krijgen. Een ‘one night stand’, een bevriend homo stel of een spermadonor via internet. Veel is tegenwoordig mogelijk als je een kind wilt, maar geen man hebt. Alleenstaand moederschap is geen taboe meer. Het aantal vrouwen dat hiervoor kiest, stijgt dan ook snel. Mannen en kinderen kunnen daarvan de dupe worden. Mannen leveren hun zaad, maar moeten zich verder gedeisd houden. Hun kind zien, zich als vader met de opvoeding bemoeien: het is afhankelijk van de luimen van de vrouw. En de kinderen? Zij groeien op zonder vader.

De afgelopen jaren ontstond via internet een circuit van zaadzoekende vrouwen en spermadonoren die deze vrouwen – om wat voor redenen ook – willen helpen. Alle voorschriften en vereisten van de officiële spermabank vinden ze te veel gedoe. Sommige mannen zien het spermadonor zijn bijna als een sport: hoe meer kinderen op de wereld zetten, hoe beter. Anderen stoppen met doneren, zodra ze het eerste kind zien. Ze willen contact met hun zoon of dochter. Een debat over de voor- en nadelen van het sperma-aanbod op internet.

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Ik wil het kind! is uitgezonden op zaterdag 7 maart door de NCRV. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee