Uitzending
Rondom 10 - Zoeken naar de zondebok

Zoeken naar de zondebok

Rondom 10

21-2-2009

| 792 x bekeken | 0 reacties
6
Massa-ontslagen, faillissementen, bevroren pensioenen, verdampte spaarcenten en een stokkende huizenmarkt. De cijfers van het Centraal Planbureau maakten hard wat Nederland al maandenlang vreesde: de financiŽle crisis raakt ons allemaal.

Kunnen we schuldigen aanwijzen voor al deze economische ellende? Veel Nederlanders zien de financiŽle elite als de grote boosdoener. Want bankiers, pensioenfondsdirecteuren en slimme speculanten hebben de wereldwijde economie op hol doen slaan. Verleid als ze werden door torenhoge bonussen en financiŽle abacadabra. Die mannen moeten gestraft worden, vinden veel burgers. Een boycot van hun banken zou een eerste stap kunnen zijn.

Is het zo simpel? Of hebben we allemaal veel te lang en tegen beter weten in boven onze stand geleefd? Denkend dat de waanzinnige economische groei van de afgelopen jaren vanzelfsprekend en blijvend was. Is het terecht dat iedereen zonder morren een flinke stap terug doet? De economische crisis als een loutering die nieuwe kansen biedt.

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Zoeken naar de zondebok is uitgezonden op zaterdag 21 februari door de NCRV. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!