Uitzending
Rondom 10 - Opnieuw graaiers aan de top

Opnieuw graaiers aan de top

Rondom 10

18-4-2009

| 821 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe boosheid en ergernis over topsalarissen, bonussen en riante vertrekpremies zich opstapelen. En bijna het karakter van een volksgericht krijgen. Het afgelopen jaar werd de enorme zelfverrijking bij banken, beleggers en pensioenfondsen zichtbaar. En nu staat Nederland op z’n kop over riante regelingen in de publieke sector.

Dit keer gaat het om de woningcorporaties. Willem van Leeuwen, voorzitter van de koepel van woningscorporaties Aedes, krijgt een gouden handdruk van ruim een miljoen. Zijn opvolger Marc Calon zou 2 ton krijgen voor een driedaagse werkweek. Veel woningbouwcorporaties zijn woedend en ‘walgen’ hiervan.

Voor de zoveelste keer ligt de semi-publieke sector onder vuur. In de thuiszorg, bij ziekenhuizen, bij organisaties voor verstandelijk gehandicapten en bij de pensioenfondsen: miljoenen worden er over de balk gegooid. Soms door fraude, vaker door wanbeleid, riante salarissen en megalomane plannen van bestuurders die op in de vaart der volkeren willen. En dat alles van huuropbrengsten, premies en belastinggeld. Zo was er de gouden handdruk van 2.5 ton voor een PGGM-directeur, het miljoenenverlies bij Philadelphia en de twijfelachtige vastgoedtransacties van de Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB).
Is alle opwinding hierover terecht? Of gaat het om incidenten in een verder keurige branche?

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Opnieuw graaiers aan de top is uitgezonden op zaterdag 18 april door de NCRV. De presentatie was in handen van Cees Grimbergen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee