Uitzending
Radar - 6-11-2006

6-11-2006

Radar

2680 x bekeken | 0 reacties
6
Woekerpolisaffaire
De woekerpolisaffaire: Nieuw financieel schandaal. Er wacht ons een nieuw financieel schandaal: de woekerpolisaffaire. Verzekeraars hebben miljoenen Nederlanders miljarden euro's afhandig gemaakt door het afsluiten van beleggingsverzekeringen. Dit kunnen bijvoorbeeld beleggingshypotheken, levensverzekeringen, studiespaarplannen, lijfrentes en spaarverzekeringen zijn. De kosten die verzekeraars rekenen voor het beheren en administreren van de beleggingen zijn zo hoog dat het fiscale voordeel niet bij de consument terecht komt maar rechtstreeks in de zakken van de verzekeraars verdwijnt. Naar schattingen hebben meer dan 4 miljoen Nederlanders te maken met zo'n product en besteden ze in totaal 16 miljard euro aan premies per jaar. Gasten: Christian Bouter van tussenpersoon Independer, Staf Depla, Tweede Kamerlid PvdA en advocaat William Schonewille van advocatenkantoor Barents & Krans.

Stofzuigerzakken
Nederlands bekendste huisvrouw, Mien Dobbelsteen, laat zien welke ellende de stofzakloze stofzuiger veroorzaakt. In een brief aan Philips omschrijft ze de meest voorkomende klachten die door honderden consumenten gemeld zijn. Philips en Dyson geven in de studio een reactie op het meest frustrerende huishoudelijk klusje: stofzuigen met een stofzakloze stofzuiger.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg.

Deze uitzending van het programma Radar is uitgezonden op maandag 6 november door de TROS. Te gast waren Staf Depla, Christian Bouter en William Schonewille. De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie