Uitzending
Puberruil XL - Danny en Jeroen

Danny en Jeroen

Puberruil XL

10-11-2009

| 3137 x bekeken | 0 reacties
6
Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld?

De zestienjarige Danny heeft zijn ouders nooit ontmoet. Hij is als baby achtergelaten. Danny heeft daardoor in verschillende pleeggezinnen en pleeghuizen gewoond. Sinds kort woont hij bij een familie in het Limburgse Stramproy en hier voelt hij zich helemaal op zijn gemak. Danny steekt veel tijd in zijn grote passie breakdancen. Hij moet flink trainen, want zijn team doet mee aan de wereldkampioenschappen. Danny heeft een hechte vriendengroep waar hij vaak leuke dingen mee doet. Het dorpse leven in Stramproy is eigenlijk niets voor Danny; 'doe mij de stad maar'. Zijn grote droom is om later bij het Korps Mariniers te gaan. Danny ruilt met de achttienjarige Jeroen uit het dorpje Woudenberg, waar hij samen met zijn ouders en zus woont. Jeroen komt uit een warm nest. Met zijn zus Marieke bespreekt hij alles en ze doen vaak leuke dingen samen. Jeroen is een nieuwsgierige jongen, hij wil altijd alles weten. Vroeger noemden zijn ouders hem al Inspector Gadget. Jeroen wil later dan ook bij de politie gaan werken. Het leven van Jeroen speelt zich vooral af in het dorp Woudenberg: hier voetbalt hij, gaat hij naar de kroeg met vrienden en zijn hele familie woont er. Een keer per week gaat hij naar zijn opa en oma om klusjes te doen.

Presentatie: Ajouad El Miloudi.

Deze uitzending van het programma Puberruil XL met de titel Danny en Jeroen is uitgezonden op dinsdag 10 november door de KRO. De presentatie was in handen van Ajouad El Miloudi.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie